Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

WordPress ile Web Sitesi Nasıl Oluşturulur

WordPress ile Web Sitesi Nasıl Oluşturulur? Kodlama konusunda herhangi bir deneyiminiz yoksa endişelenmeyin. WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın her adımını okuyun.

İnsanlar, kodlama yoluyla sıfırdan bir web sitesi oluşturmanın çok zaman aldığını düşündükleri için WordPress ile web siteleri oluşturmayı tercih ediyor.

  • Kendi web sitenizi nasıl yapacağınızı biliyorsanız, web geliştiricilerine ve tasarımcılarına bir ton para kazandıracaksınız.
  • Bu aynı zamanda bir programcının yardımına ihtiyaç duymadan piyasa trendlerini takip etmenize ve web sitenize yeni şeyler koymanıza olanak tanır.
  • Etkili bir şekilde rakiplerinizin önünde olacaksınız çünkü geliştiricilere danışma ihtiyacı nedeniyle projeleri yavaşlarken, çoğu şeyi kendiniz inşa edebileceksiniz.

Neden WordPress?

W3Techs’e göre, internetteki tüm web sitelerinin %43’ü WordPress tarafından desteklenmektedir. Bu yüzde, içerik yönetim sistemi (CMS) kullanmayan web sitelerini veya özel kodlanmış bir CMS kullanan web sitelerini içerir.

Ancak, WordPress’in güvenilir ve kullanımı kolay bir platform olduğunu kanıtlayan daha birçok neden var.

Neden olduğunu aşağıda inceleyelim:

  • WordPress, dünyadaki en popüler CMS’dir ( İçerik Yönetim Sistemi ).
  • Kolay genişleme yeteneği ile %100 açık kaynak
  • Büyük esneklik için son derece özelleştirilebilir
  • Temalar ve eklentilerle özelleştirmesi çok kolay
  • Tamamen SEO dostu
  • Her şeyi tek bir kontrol panelinden yönetin
  • Güvenli ve kullanımı güvenli

WordPress ile bir web sitesinin nasıl oluşturulacağına dair adım adım bir kılavuz:

01. Bir Alan Adı ve Barındırma Planı Seçin

Bir WordPress sitesi oluşturmadan önceki ilk ve en önemli adım, akılda kalıcı ve benzersiz bir alan adı seçmektir. Aslında, daha yaygın olarak Web Sitesi adınız olarak bilinen alan adınız, marka kimliğinizi tutar ve normalde değişmeden kalır. Bu yüzden seçerken dikkatli olun.

Bu durumda yardımcı olmak için web siteniz için bir alan adı seçerken aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz.

  • Bir alan adı kısa olmalıdır çünkü kullanıcıların hatırlaması ve yazması da daha kolay olacaktır.
  • Kısa çizgi veya sayı içermediğinden emin olun.
  • Ne yaptığınızı kolayca anlatabilmesi için akılda kalıcı olmalıdır. 
  • Alan adı markanızı temsil etmelidir, bu nedenle yanlış nedenlerle akılda kalıcı olmadığından emin olmanız gerekir.
  • Doğru anahtar kelime kombinasyonunu içerir. Bu isteğe bağlıdır ancak Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için iyi olabilir.

Bu nedenle, bir alan adı kaydetmeye karar vermeden önce, ne tür bir web sitesi oluşturduğunuza karar vermeniz gerekir.

Basit bir portföy veya işletme web sitesi oluşturmak için WordPress’i kullanabilirsiniz.

Ayrıca, web sitesinin kimler için olduğunu ve ne sunmak istediğinizi sormanız ve ardından ihtiyacınıza uygun mükemmel bir alan adı seçmeniz gerekir. 

Alan adınızı kaydedin

Bir alan seçtikten sonra, başka kimsenin kullanmaması için onu kaydetmenin zamanı geldi. Bir alan adı kaydetmek için aşağıdaki adımları gerçekleştirin:

  1. Bir alan adı satın almak çok kolaydır, çünkü GoDaddy vb. gibi alan adı kayıt şirketiyle iletişime geçmeniz yeterlidir. 
  2. Ardından, seçtiğiniz ilgili alan adını arayın. Şirket adınızı veya sağladığınız hizmeti yansıtan bir alan adı seçmeniz önerilir.
  3. Son olarak alan adı uzantısını seçmeniz gerekiyor. Mevcut çeşitli uzantılar vardır, ancak en yaygın olanları aşağıdaki gibidir:
  • .com: Bu, çoğu şirket tarafından yaygın olarak kullanılan bir uzantıdır ve mevcutsa güvenli bir bahistir.
  • .net: Bu uzantı herkes tarafından kullanılabilir ancak teknoloji şirketleri için daha uygundur.
  • .org: Bu tür uzantılar genellikle STK’lar ve hayır kurumlarıyla ilişkilendirilir. 
  • .co: Bu uzantı aynı zamanda herkes tarafından kullanılabilir, ancak yeni başlayanlarla ilişkilidir. 
  • .tr: Bu uzantı, yalnızca ulusal düzeyde faaliyet gösteriyorsanız kullanılabilir.

Bir barındırma paketi seçin

Bu, WordPress ile web sitenizi oluştururken en önemli adımdır. Gereksinimlerinize bağlı olarak web sitenizi barındırmak için uygun pakete ihtiyacınız var. 

Bir web barındırma, web sitelerini barındırmak için sunucuları çalıştırma konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir. Yalnızca hızlı ve güvenilir hizmet değil, aynı zamanda inanılmaz duyarlı müşteri hizmetleri sağlayan çeşitli web barındırma sağlayıcıları vardır.

Bir karar vermeden önce, her şeyden önce ne kadar paranız var ya da hangi işler için ödeme yapmanız gerektiği gibi sorular sormalısınız. 

Barındırma planını seçmek için seçebileceğiniz üç ana değişken vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Paylaşımlı barındırma: Küçük işletme sahipleri veya yeni başlayanlar için en ucuz ve en çok tercih edilen plandır. Paylaşımlı barındırma ile sunucuyu ve kaynaklarını diğer web siteleri ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca, bant genişliğini ve depolama alanını paylaşmanıza olanak tanır. 
  • Sanal Özel Sunucu (VPS) barındırma: Bu planda, sunucu kaynaklarının bir kısmı size sağlanacaktır. Ayrıca sunucuyu diğer VPS kullanıcılarıyla paylaşacaksınız, ancak yalnızca sınırlı kullanıcılar olacak. 
  • Yönetilen WordPress Barındırma: Bu, WordPress yönetim çözümleri sağlayan pahalı bir barındırma planıdır. Yalnızca WordPress platformu için tasarlanmış özel bir barındırmadır.

2. Adım: WordPress’i yükleyin

Bir alan adı seçtikten ve bir barındırma planı satın aldıktan sonra, bir sonraki göreviniz WordPress’i sunucunuza indirip kurmaktır. Barındırma sağlayıcınıza bağlı olarak, aşağıdaki WordPress kurulum türlerini gerçekleştirebilirsiniz: 

Kılavuz: Bu tür kurulum, önce WordPress’i bilgisayarınıza indirmeniz gereken iki adımı içerir. Ardından, barındırma sağlayıcınıza yeniden yüklemeniz gerekir. 

Tek tıklama: Bu seçenek, WordPress’i barındırma sağlayıcınız aracılığıyla otomatik olarak indirip kurabileceğiniz sorunsuz kurulum sağlar. GoDaddy gibi çoğu barındırma sağlayıcısı, tek tıklamayla WordPress yüklemeleri sunar.

Tek tıklamayla kurulum için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Web barındırma hesabınıza giriş yapın
  2. Kontrol Paneline gidin ve WordPress veya Web Sitesi simgesini arayın 
  3. WordPress’i web barındırıcınıza otomatik olarak yüklemek için WordPress Yükle düğmesini tıklayın. 
  4. Oturum açma kimlik bilgilerini kullanarak WordPress Kontrol Panelinizde oturum açın. Nasıl yazacağınızdan emin değilseniz: https://siteniz.com/wp-admin (“sitenizi” alan adınızla değiştirin). 

WordPress kontrol paneliniz bu şekilde görünecektir.

wordpress yönetim paneli

WordPress kontrol paneli aşağıdaki öğelerden oluşur:

  • Gösterge Paneli
  • Gönderiler
  • Medya
  • Bağlantılar
  • Sayfalar
  • Yorumlar
  • Görünüm
  • Eklentiler
  • Kullanıcılar
  • Araçlar
  • Ayarlar

3. Adım: Bir WordPress teması seçin 

Yukarıdaki adımları dikkatlice tamamladıktan sonra, şimdi WordPress sitenizin türüne göre uygun bir tema indirme ve yükleme zamanı . Mevcut farklı pazar yerlerinden premium bir tema satın alabilirsiniz. Ancak başlangıçta, ücretsiz bir tema kullanmak istiyorsanız, bunu doğrudan WordPress platformundan yapabilirsiniz.

Web sitesinin tasarımı çok profesyonel görünmüyor. Daha iyi görünmesi için web sitesinin görünümünü ve görünümünü değiştirmek isteyebilirsiniz. 

Bunu, WordPress’e web sitenizin nasıl görüneceğini söyleyen bir tasarım şablonu olan bir WordPress teması kullanarak yapabilirsiniz. 

WordPress’te, JustFreeThemes, ThemeForest, ThemeIsle ve aThemes gibi ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz, profesyonelce tasarlanmış çeşitli temalar bulunmaktadır. 

Ücretsiz temaların bazı sınırlamaları olabileceğinden, ücretsiz temaların işlevselliğini genişletmek için premium bir WordPress teması da satın alabilirsiniz. 

WordPress Tema Kurulumu

  1. Görünüm’e gidin ? WordPress Kontrol Panelinizden temalar ve ardından Yeni Ekle düğmesine tıklayın. 
  2. Yüklemek istediğiniz metin alanında temanın adını arayın. Arama alanının altındaki listede görüntülenen temaları göreceksiniz. 
  3. İstediğiniz temaya tıklayın ve ardından yüklemek için Yükle düğmesine tıklayın. 
  4. Ardından, tema yüklendikten hemen sonra görünecek olan Etkinleştir düğmesine tıklayın. 

Şimdi, yeni temanızın web sitenizde göründüğünü göreceksiniz.

İstediğiniz temanın zip dosyasını indirerek de temayı yükleyebilirsiniz. Ardından, dosyayı yüklemeniz ve ardından temayı etkinleştirmeniz gerekir. 

4. Adım: WordPress web sitenizi özelleştirin

İstediğiniz temayı yüklemeyi tamamladığınızda, bir adım daha ileri gitme ve WordPress web sitenizi marka gereksinimlerinize göre özelleştirmeye başlama zamanı.

Site başlığını ve kısa açıklamayı değiştirin

Sitenizi WordPress’te kurduğunuzda, site başlığınızı otomatik olarak ayarlar. Site başlığı, kullanıcı web sitenizin URL’sini adres çubuğuna yazdıktan sonra tarayıcının başlık çubuğunda görüntülenecek olan web sitenizin başlığıdır.

Gereksinimlerinize göre ayarlamak için site başlığını ve sloganı değiştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için, 

  • Wordpress Kontrol panelindeki temalar bölümüne gidin.
  • Özellik seçeneğine tıklayın ve ardından site kimliği seçeneğine tıklayın.
  • Site başlığını başlığını ve kısa açıklamayı değiştirin ve yayınlayın.

Bir gezinme menüsü ekleyin 

Ardından, herhangi bir web sitesi için kritik bir adım olan kullanıcılarınız için bir menü oluşturmanız gerekir. 

Ana sayfayı ayarlayın 

Ayrıca web sitenizdeki ana sayfayı özelleştirebilirsiniz. WordPress, web sitenizi statik bir ana sayfa olarak ayarlamanıza veya en son sayfalarınızla güncellenen dinamik bir sayfa olarak ayarlamanıza olanak tanır. 

5. Adım: WordPress’ten daha fazlasını elde etmek için eklentileri kurun 

WordPress ile bir web sitesi oluşturduğunuzda eklentiler önemli bir rol oynar.

Eklenti, çok ihtiyaç duyulan bazı özellikleri ekleyerek sitenizin standart işlevselliğini genişletmek için oluşturulmuş bir uzantıdır.

Ayrıca, web sitenize herhangi bir kodlama bilgisi olmadan yerleşik olarak gelmeyebilecek özellikler ve işlevler ekler.

Yapmanız gereken işleme bağlı olarak Yoast SEO, WP Forms ve WordPress için Google Analytics gibi çeşitli eklentiler mevcuttur. 

Eklentinin adını biliyorsanız, harici bir web sitesinden bir eklenti indirebilir veya doğrudan WordPress’te arama yapabilirsiniz. 

Doğrudan WordPress’ten yüklemek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • WordPress Kontrol Paneline gidin ve ardından Eklentiler Yeni ekle seçeneğine tıklayın. 
  • Eklentinin adını veya eklentiye ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir anahtar kelimeyi Arama alanına yazın. 
  • İlgili tüm eklentiler altta görünecektir. İstediğiniz eklentiyi seçin ve ardından Yükle’ye tıklayın.
  • Eklenti yüklendikten sonra, eklentiyi etkinleştirmek için Etkinleştir’e tıklayın. 

6. Adım: WordPress web sitenize içerik ekleyin

Şimdi eğlenceli kısım, sitenize içerik ekleme zamanının geldiği yerde başlıyor.

İçerik ekleme, web sitenizi WordPress ile oluşturmanın önemli parçalarından biridir.

WordPress web sitenizde herhangi bir içeriğiniz yoksa, sıkıcı ve sıkıcı olacaktır ve herhangi bir trafik almayacak ve karşılığında herhangi bir potansiyel müşteri oluşturamayabilir. 

Bu nedenle, nişinize veya uzmanlığınıza dayanarak ziyaretçilerinize gerçekten değer sunan içerikler üretmeniz gerekir. Ziyaretçilerinize web siteniz aracılığıyla yardımcı olmak istiyorsanız kaliteli içeriğe odaklanmanız gerekecek.

İki ana kategoriye göre içerik ekleyebilirsiniz. 

1. Sayfalar

Sayfalar, içeriği düzenli bir şekilde sunmak için web sitenizi gerekli sayıda bölüme ayırmanıza izin veren statiktir. Gereksinimlerinize bağlı olarak sitenize çeşitli sayfalar ekleyebilirsiniz. Sitenizdeki her sayfanın belirli bir amacı vardır. 

Yeni bir sayfa eklemek için Sayfalar Soldaki menüden Yeni Ekle tıklayınız.

Sitenizde aşağıdaki standart sayfaları oluşturabilirsiniz:

  • Ana Sayfa: Bu, varsayılan olarak görüntülenir ve genellikle web sitenizin ön sayfasıdır. 
  • Hakkımızda: Bu sayfa, işletmenizin tüm hikayesini ve işletmenizi neden kurduğunuzu anlatır. 
  • Ürün veya Hizmetler: Genellikle, sunduğunuz ürün veya hizmetleri işletmenize eklemek için Ürün veya Hizmetler sayfasını veya her ikisini de eklersiniz.
  • Bize Ulaşın: Bu sayfa, ziyaretçilerinizin herhangi bir gereksinim için sizinle iletişim kurabilmeleri için iletişim bilgilerini görüntülemelerini sağlar. Ayrıca, daha sonra iletişim kurabilmeniz için bilgilerini girebilecekleri eklentiler aracılığıyla bir formu entegre edebilirsiniz.

2. Gönderiler

Bir gönderi, bir ana sayfada veya özel bir blog bölümünde kronolojik sırayla listelenen bir giriştir. 

Yeni bir gönderi eklemek için Gönderiler ? Pencerenin sol tarafından Yeni’yi ekleyin.

Neden WordPress ile Bir Web Sitesi Oluşturmalısınız? 

WordPress, kullanımı kolay ve küçük işletme sahiplerinden çevrimiçi mağazalara kadar herkese uyacak şekilde esnek olduğu için web sitenizi oluşturmak için en çok tercih edilen platformdur.

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanız için birkaç neden:

1. Ücretsizdir ve açık kaynak kodludur

WordPress, bir web sitesi veya blog oluşturmak veya özelleştirmek için kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir yazılımdır. Ayrıca, kullanımı tamamen ücretsizdir, yani gereksinimlerinize göre indirmek, kurmak, kullanmak ve değiştirmekte özgürsünüz.  

2. Kullanıcı dostudur ve kullanımı kolaydır

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğu için WordPress’i kurar kurmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. Görünümü ve hissi değiştirmek için herhangi bir özelleştirmenin yanı sıra herhangi bir yapılandırma gerektirmez.  

3. Depolama topluluğu desteği sağlar

Bu, diğer CMS platformlarına kıyasla web sitenizi oluşturmak için WordPress kullanmanın en büyük yararlarından biridir. WordPress kullanılarak oluşturulmuş birçok web sitesi vardır. Bu nedenle, birçok insanın kullandığı kadar destek sağlamak için kullanılan büyük bir topluluk var. Bu topluluk, e-kitaplar, bloglar, çevrimiçi öğreticiler, mesaj panoları vb. gibi çeşitli kaynaklar sağlar.

4. Kolayca özelleştirilebilir 

WordPress web sitenizi, web sitesi tasarlama konusunda önceden herhangi bir bilginiz olmadan kolayca özelleştirebilirsiniz. Herhangi bir kod yazmadan, web sitenizin renk değiştirme, logo yükleme, arka plan değiştirme vb. gibi görünümünü ihtiyaçlarınıza göre kolayca değiştirebilirsiniz. 

5. Güvenli ve emniyetlidir

WordPress, web sitenizi çalıştırmak için güvenli ve güvenli bir platform olarak kabul edilir. Sitenizin güvenliğini güçlendirmenize ve saldırıya dayanıklı hale getirmenize olanak tanır.

6. WordPress kolayca yönetilebilir

WordPress Yönetici Panosundaki WordPress’i tek bir düğmeye tıklayarak kolayca güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, otomatik olarak yedekler oluşturabilir ve bunları uzak bir yerde saklayabilirsiniz. Bu, verilerinizi herhangi bir kazadan veya bilgisayar korsanlığından korumaya yardımcı olur.

WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturma Kısaca

Bu nedenle, özetlemek gerekirse, WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturma adımlarının hızlı bir özetini burada bulabilirsiniz. WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturmanın ilk adımı bir alan adı kaydettirmektir ve ardından bir web alanı elde etmek için bir barındırma sağlayıcısına kaydolmanız gerekir.

Ardından, WordPress’i barındırma sağlayıcısı aracılığıyla tek tıklamayla veya manuel olarak yüklemeniz ve ardından web siteniz için uygun bir tema seçmeniz veya yüklemeniz gerekir. Ayrıca, bazı ekstra özellikler ekleyerek bir sonraki seviyeye taşımak için sitenize bazı eklentiler eklemeniz gerekir. Artık, sayfalar, gönderiler veya resimler eklemeniz gereken web sitesine içerik ekleyebilir ve bazı temizlik işlerini üstlenmek için web sitesini özelleştirebilirsiniz.

Son olarak, bazı güncellemeleri hazır olur olmaz uygulayarak sitenizi güncel tutmanız gerekir. 

WordPress ile bir web sitesi oluşturmak kolay bir iş veya bitmiş bir iş değil. Tek ihtiyacınız olan mükemmel bir site oluşturmak için zaman ve sürekli çalışmadır. Bir web sitesi oluştururken başlangıçta her şeye sahip değilseniz endişelenmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu