Tıklanabilir Öğeler Birbirine Çok Yakın Hatası Nasıl Düzeltilir?

Google Search Console hesabınıza giriş yaptığınızda, Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın hatası birçok kişinin yaşadığı sorunların başında gelmektedir. Bu hatayı nasıl giderebileceğiniz konusunda size neler yapmanız gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

Mobil kullanılabilirlik hatasına sahip birçok web sitesi sahibi var. Google’da web yöneticilerinin bu sorunu çözmek için umutsuzca bir çözüm aradığı birkaç konu var. Bu nedenle, bu makalede, bu hatayı düzeltmek için gereken kesin adımları tartışacağım.

Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın hatası nasıl düzeltilir?

Kısa açıklayıcı anlatım:

  • Makale içerisinde vermiş olduğunuz bağlantıyı kelimeler arası mesafesini ayarlamanız çok önemlidir.
  • Örneğin, yazınızın içerisinde Google Search Console> Mobil kullanabilirlik gibi iki cümle kullandınız ve bunların her birine ayrı ayrı link bağlantısı eklediniz.
  • Bu durum öğelerin birbirine çok yakın bağlantı içerdiğini ifade eder ve bağlantı öğeleri birbirine çok yakın hatasına sebep olur.

Peki hatasız bir link bağlantısı nasıl oluşturulur?

  • Makale içeriğinizde bulunan anahtar kelimelere bağlantı vermeden önce birbiri ile olan mesafesini dikkatli bir şekilde kontrol edin.
  • Ayrıca yazınızın sonunda İlgili makale: link bağlantısı ifadesini kullanarak bir bağlantı ekleyin.
  • Bu düzenlemeler sonucu ilgili mobil kullanılabilirlik hatasına neden olan sorununuzu çözecektir.

Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın hatası ne anlama geliyor?

Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın Böyle bir hatayı görüntüleyen URL’nin birbirine çok yakın düğmeler ve bağlantılar gibi dokunma hedefleri olduğu anlamına gelir. kullanıcılar böyle bir düğmeye veya bağlantıya dokunmaya çalıştığında, komşu öğelere de dokunulur. Bu, kullanıcı deneyimini bozar ve kullanıcı sitenizden geri döner.

Google neden “Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın” hatasını gösteriyor?

Bu hata, ziyaretçilerinizin mobil cihazlarını kullanarak sitenizdeki farklı öğelere tıklamada sorun yaşadığını gösterir.

Google her zaman en iyi kullanıcı deneyimini sunar. Mobil öncelikli arama algoritması kullanır, bu da sitenizin mobil kitle göz önünde bulundurularak tasarlanması gerektiği anlamına gelir. Sitenizde kullanılabilirlik sorunları varsa, Google sitenizin sıralamasını düşürür.

Bu nedenle, Google, mobil uyumlu olmayan bazı öğelere sahip her sitede bu hatayı görüntüler. Tek yapmanız gereken sorunu çözmek ve Google sitenizi yeniden sevmeye başlayacak.

Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın hatasını düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Örnek URL’yi Tanımlayın

Google Arama Konsolu hesabınıza giriş yapın ve böyle bir sorunu döndüren örnek URL’yi kontrol edin.

Bunu Mobil Kullanılabilirlik bölümüne ve ardından “Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın” yazan hataya tıklayarak yapabilirsiniz.

Hataya tıkladığınızda, etkilenen URL’lerin sayısını ve örnek bir URL’yi göreceksiniz. Örnek URL’yi yeni bir pencerede açın.

Mobil Uyumluluk Testi Çalıştırın

Örnek URL’yi kopyalayın ve Google Mobil Uyumluluk Testine ve Bing Mobil Uyumluluk Testine tek tek girin.

Sebebi, biraz farklı sonuçlar gösterdikleri için bu iki aracı da kullanmanızı öneririm.

Örnek URL’yi Mobil Uyumluluk Testi yaparak test ettim. İşte Google’ın döndürdüğü şey:

Sayfa mobil uyumludur.

Sonuç kafa karıştırıcı çünkü GSC‘de hatayı görebiliyorsunuz ancak mobil uyumlu testi yaptığınızda herhangi bir sorun algılanmıyor.

Ardından, Bing Mobil Dostu Test aracında kontrol ettim .

Sizlerin karşılaşabileceği bazı hatalar

Sayfanın “bağlantılar ve dokunma hedefleri çok yakın/küçük” sorunu olduğunu döndürdü.

Ayrıca sayfadaki bazı kaynakların robots.txt tarafından engellendiğini öğrendim.

Ayrıca, mobil cihazımı kullanarak sayfaya baktığımda, hafifçe vurma hedeflerinde önerilen dolgu eksik olduğundan sorunu bulabildim.

Dokunmatik Hedef Boyutunu Optimize Edin

“Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın” hatası birkaç nedenden dolayı görüntülenebilir, ancak en yaygın olanı dokunma hedefinin çok küçük olması.

Dokunma hedefi boyutu yaklaşık 48 piksel olmalıdır. Dokunma hedefi boyutunu 48 piksele çıkarmak için ek dolgu kullanmalısınız. Şimdi, bu hataya neden olan unsurları bulacağız.

Yazı sayfasına gelin ve sağ tıklayın çıkan menüde incele bölümüne tıklayınız.

Şimdi, tarayıcınızın sağ tarafında mobil simgesini göreceksiniz. Üzerine tıklayın ve bir mobil cihaz kullanılarak erişildiğinde bu sayfanın nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Şimdi birbirine çok yakın olan düğmeleri veya bağlantıları bulun. Bunu bulduktan sonra, masaüstü URL’sine geri dönün ve imlecinizi birbirine çok yakın olan öğelerin üzerine getirin.

Sağ tıklayın ve incelemeye gidin. Bu, hafifçe vurma hedefinin ve dolgunun boyutunu gösteren bir pencere açacaktır.

Dokunma hedefinin boyutunu 48 piksele yükseltin.

Bunu yaptıktan sonra, her dokunma hedefi için yaklaşık 8 piksel boşluk ekleyin.

Mobil Görünüm Etiketini Ayarlayın

“Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın” hatası, sitenizde bir mobil görünüm etiketi olmadığında da ortaya çıkar.

Bu nedenle, her zaman bir mobil görünüm setiniz olmalıdır. Bunu yapmak için, HTML’nizin <head> bölümüne aşağıdaki kodu ekleyin.

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1″>

Yukarıdaki kod, tarayıcılara, kullanıcının cihazının genişliğine uyacak şekilde görüntü alanının genişliğini ayarlamasını söyleyecektir. Bu nedenle, site ziyaretçileriniz tüm öğeleri kullandıkları cihaza en uygun boyutta görüntüleyebilir. Doğal olarak bu, web sitenizi mobil uyumlu hale getirecek ve “Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın” sorununu çözecektir.

Düzeltmeyi Doğrulayın

Önerilen tüm değişiklikleri tamamladıktan sonra, Search Console’u açın ve düzeltmeyi doğrulaya tıklayın. Hatanın görüntülendiği sağ üst köşede bir doğrulama düzeltme seçeneği göreceksiniz.

Daha sonra Google doğrulama sürecini başlatacaktır. Sabırlı olun, çünkü bu zaman alacaktır. Doğrulama işlemi bittiğinde, bir onay işareti ve hatanın yanında “geçti” yazılı olduğunu göreceksiniz. Tebrikler! sadece hatayı düzelttin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu