Telefon Isınma Sorunu Ve Çözüm Önerileri

Telefonların ısınma problemi genellikle batarya ve aşırı kullanımdan dolayı kaynaklanmaktadır. Özellikle Şarj aletlerinin cihaza takılı bir şekilde kullanılması, Bataryanın arızalı olduğunu, Kullanılan uygulamanın sisteme aşırı bir yük bindirmesi başlıca sebeplerindendir.

Telefonlarla ilgili en yaygın kullanıcı şikayetlerinden biri aşırı ısınmadır.

  • Telefon neden ısınıyor?
  • Telefonun aşırı ısınmasının nedenleri nelerdir?
  • Telefonunuzun aşırı ısınmasını nasıl önlersiniz?
  • Telefonun aşırı ısınması ne gibi sorunlara yol açabilir?
  • Telefonunuz aşırı ısınırsa ne yaparsınız?

Cep telefonu ısısı, cep telefonunun sıcaklığındaki ani bir artışı ifade eder.

Bu yazımda Tüm cihazlar (Samsung, huawei, iphone vb.) için geçerli olan telefonun ısınma nedenlerini ve çözüm önerilerini adım adım anlatacağım.

Telefon neden ısınır?

Telefon ısınması genellikle aşırı kullanımdan kaynaklanır. Özellikle ara verilmeden kullanılan uygulamalar ve oyunlar sıklıkla görülen başlıca nedenlerdir. Ayrıca telefonunuzun kaldırmayacağı uygulamalar ve oyunları yüklemek işletim siteminin zorlanmasına neden olur ve telefonun ısınmasına sebebiyet verir.

Telefon ısınma sorunu nasıl önlenir?

Telefonlarla ilgili en yaygın kullanıcı şikayetlerinden biri telefonun aşırı ısınmadır. Bu etapta telefonunuzun ısınmasını önleyebileceğiniz bazı adımları sizler ile paylaşacağım.

Cep telefonu ısınmasına sebep olan başlıca nedenler:

  • Aşırı kullanım
  • Arka Plan Uygulamaları
  • Ayarlar
  • Kötü amaçlı yazılım > Virüs
  • Arızalı Batarya

Telefonunuzun aşırı ısınmasına sebebiyet verecek nedenlerden bazılarıdır.

Telefonunuzu Aşırı ısınmadan koruya bileceğiniz çözüm önerileri

Telefon ısınma sorununu önleyebileceğiniz adımları sırasıyla uygulayın.

Aşırı Kullanım: Telefonun ısınmasına neden olan en önemli neden telefonunuzu aralıksız kullanmanızdır. Özellikle 1-2 saat kullanımdan sonra 30-45 dk. mola vermek hem telefonunuzun hem de sizin sağlığınız için alabileceğiniz en önemli çözümlerden birisidir.

Arka plan uygulamaları: Arka planda açık unutulan uygulamalar telefon ısınmasının başlıca nedenlerinden biridir. Bu uygulamalar arka planda çalışmaya devam eder ve İşlemci yükünün artmasına sebebiyet verir. Özellikle uygulama kullanımından sonra kapatmak işlemci yükünü hafifleteceği gibi telefon ısınma sorununuzun da önüne geçecektir.

Ayarlar: Mobil veri, Wi-Fi veya Bluetooth ayarlarını açık bir şekilde kullanmak telefonunuzun pilinin daha hızlı tükenmesine ve uygulama esnasında bunları açık tutmak cihazınızın sıcaklığının yükselmesine neden olan sebeplerden biridir. Özellikle yapmasınız gereken kullanım sırasında her zaman bu ayarları kontrol etmektir.

Kötü amaçlı yazılım: Telefonunuza 3. taraf uygulamalarından bulaşmış virüsler ısının neden olabileceği sorunlardan biridir. Özellikle güvenilir bir virüs programı yardımı ile telefonunuzu tarayın.

İlgili makale: Telefon virüs temizleme uygulamaları

Arızalı Batarya: Kalitesiz şarj aletlerinin veya kablolarının kullanılması bataryanın arızalanmasına neden olur. Ayrıca Eski batarya değişimi sırasında 2.el batarya kullanımı telefonunuzun ısınmasına neden olabilecek başlıca sebeplerinden biridir.

Cep telefonunu bütün gece şarj etmeyin: Bazı Kullanıcılar uyumadan önce cep telefonunu şarj eder. Böyle bir durumda, aşırı şarj, pilin kapasitesini etkiler ve ısınmaya neden olur. 

Oyun oynarken telefonun ısınması: işlem gücünün artması telefonun ısınmasına neden olur. Özellikle telefonun ısındığını hissettiğinizde mola vermeyi ihmal etmeyin.

Teknik Destek: Bu yöntemler telefonunuzun ısınmasını önleyebilir. Ancak en yakın bir telefoncudan teknik destek almak en iyi çözüm önerilerimizden biridir.

Sonuç

Bu yazımda Cep telefonu neden ısınıyor (Mobil Isınma Problemi) Telefonu ısınmadan nasıl korursunuz? (Telefon Isınma Sorunu) Telefon ısınma problemi ile ilgili sorunları ayrıntılı şekilde anlattık ve ısınma problemlerini nasıl çözeceğimizin farkına vardık.

Son olarak, Makalede bir miktar iyileştirme olmasını istiyorsanız yorum yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu