Nasıl Yapılır?

İnstagram Hesabı Kalıcı ve Geçici Olarak Nasıl Silinir?

İnstagram hesabı silme, dondurma veya kapatma ile ilgili gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde paylaşacağım.

İnstagram sosyal platformlar arasında en çok tercih edilen uygulama olsada bazen kullanıcılar hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Özellikle instagram hesabınızı geçici veya kalıcı olarak sileceğinize karar vermeniz gerekir.

  • İnstagram hesabınızı kalıcı bir şekilde sildiğinizde tüm verilerinizi ve mesajlarınızı ulaşamayacağınız şekilde silerseniz.
  • İnstagram hesabını geçici olarak sildiğinizde (dondurduğunuzda) verileriniz, mesajlarınız, arkadaş listeniz kayıt altında tutulur ve silinmez.

Son olarak, instagram hesabınızı kalıcı veya geçici bir şekilde silmeyi düşünüyorsanız aşağıda vermiş olduğum adımları sırasıyla takip edin.

İnstagram hesabı nasıl silinir?

Instagram hesabınızı silmek için aşağıda bulunan adımları eksiksik bir şekilde takip edin.

İnstagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için bir bilgisayar yardımı gereklidir. Ayrıca bu adım vakit kaybetmek istemeyenler için hızlı bir instagram hesap sil bağlantısı içerir.

İnstagram hesabı nasıl silinir?
  • Telefondan instagram hesabınızını kalıcı ve geçici olarak silemeceğinizi bilmeniz gerekir.
  • Bir web tarayıcı yardımı ile instagram hesabınıza giriş yapın ve vermiş olduğumuz adımları sırası ile takip edin.

Aşağıda bulunan link bağlantısı sizi direk instagram hesap silme sayfasına yönlendirecektir.

İnstagram Hesap silme link bağlantısı

Hesabınızı silmek için yapmanız gereken adımlar:

  • İnstagram hesabınıza giriş yapın ve vermiş olduğumuz link’e tıklayın.
  • Hesabınızı neden silmek istediğinizi seçin.
  • Şifrenizi tekarar girmenizi isteyecek şifrenizi girin.
  • Hesabınızı sil bağlantısına tıklayın.
  • İnstagram hesabınız 30 gün içinde kalıcı olarak silinecektir. Ayrıca bu süre zarfında geri iptal edebilirsiniz.

Bu şekilde Instagram hesabınızı silebilirsiniz. Son olarak hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde bunun geriye dönüşü olmadığının farkında olmanız gerekir. Ayrıca hesabınızı silmeden önce verilerinizi ve tüm fotoğraflarınızı yedeklemeyi unutmayınız.

İnstagram verilerinizi indirin ve yedekleyin

İnstagram hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde profilinizde bulunan fotoğraflar, videolar, yorumlar, beğeniler ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir.

Instagram hesabınızı devre dışı bırakmayı veya silmeyi planlıyorsanız, bundan önce Instagram’da paylaştığınız her şeyi yedeklemek iyi bir fikirdir. Ayrıca Bu adımlar iPhone ve Android içinde geçerlidir.

İnstagram verilerini indirme ve yedekleme işlemi:

  • İnstagram hesabınızı giriş yapın.
  • Profilinizin sağ köşesinde bulunan üç noktaya tıklayın ve ayarlar bölümüne gidin.
  • Gizlilik ve güvenlik sekmesine tıklayın.
  • Aşağıda bulunan adımlardan Veri indirme (indirme talep et) bağlantısına tıklayın.
  • Verilerinizin dosya biçimini seçin.
  • Verileriniz hazır olduğunda indirme butonuna tıklayınız.

Böylelikle, 48 saat içinde “Instagram Verileriniz” başlıklı bir e-posta alacaksınız. Dosyanızı indirmek için e-postadaki bağlantıyı izleyin.

İnstagram Hesabını Geçici Olarak Silme

İnstagram hesabınızı geçici olarak silme, dondurma ve devre dışı bırakmak için yapmanız gerekenleri sizler ile paylaşacağım.

İnstagram Hesabını Geçici Olarak Silme

Instagram hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İnstagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst köşede bulunan Profile tıklayın.
  3. Ayarlar bölümünden profil düzenleyi seçin.
  4. Aşağıda bulunan seçeneklerden Hesabı geçici olarak dondur bağlantısına tıklayın.
  5. Hesabını neden donduruyorsun? kısmından bir neden seçin.
  6. Hesabınızın şifresini girin ve ardından “Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın.

İnstagram Hesabı Yeniden Etkinleştirme

İnstagram hesabınızı yeniden etkinleştirmek için vermiş olduğumuz adımları takip edin.

  • İnstagram Uygulamasını açın.
  • Daha önce devre dışı bırakmış olduğunuz hesap bilgilerini girin.
  • İnstagram hesabınıza giriş yapın.

Instagram hesabınıza giriş yaptığınızda hesabınız tekrar kullanıma açılacaktır. Özellikle kalıcı bir şekilde silinen hesaplarda bu mümkün olmayacaktır.

Sonuç

Son olarak, bu yazıda İnstagram hesabı silme ile ilgili gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde anlattık. Aklınıza takılan herhangi bir soruyu yorumlarda belirtebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu